Vďaka drooid, prečítal som si tvoj príspevok, no musím sa priznať, že toto fórum sa mi číta veľmi ťažko
Aspoň teda omnoho ťažšie ako nejaká kniha, ktorá je obsahom zoradená a upravená. Zatial nemám na falungong žiadny názor, pretože neviem čo to je, ale stránku si pozriem a preštudujem.
Ja nehľadám vieru alebo presvedčenie, ale hľadám pravdu.
Hľadám vysvetlenie prečo som v minulosti cítil a teraz nič necítim? Už som to tu pred pár rokmi písal, ale spomeniem to znova. Keď som bol malý, vnímal som svet z terajšieho pohľadu dosť uzavreto. Vnímal som tváre a telá ľudí v mojej blízkosti úplne inak. Rád som ľudí sledoval, ako sa správajú a ako vyzerajú a často som si tipoval len tak, ako sa ten pán, alebo tá pani volá krstným menom. Bez ohľadu na to či mám alebo nemám pravdu. Bavilo ma to, ale až do času, keď som zistil že mám pravdu, to ako ich cítim, to ako zareagújú. Neviem presne koľko mi bolo, možno okolo 10-11 rokov, veľmi som sa zľakol, keď som zistoval, že to nieje hra, ale skutočná pravda. Možno si poviete, Ally je švihnutý a teraz si niečo vymýšla, aby na seba upútal pozornosť alebo čosi podobné. Musím sa priznať, že ešte teraz sa trochu chvejem, keď som vtedy zistil, že všetko čo si len tak, akože snene vymíšľam o ľudoch je pravda. Odvtedy som sa snažil na to zabudnúť, ale stále ma to prenásleduje, tie pocity teda skôr spomienky na tie pocity, ktoré som cítil pri tých ľudoch, ako som si ich prstom obkresľoval, vedel som im načrtnúť, neviem ako to nazvať geometrický tvar, napríklad išiel jeden pán a obkresloval som jeho postavu hranato podľa jeho chôdze, držania tela, vonkajšieho výzoru a keď na mňa prehovoril, akokeby som ho už poznal. No často si hovorím, že mi šibe a možno som to tu ani nemal písať. Ale po tých rokoch to musí ísť von. Odvtedy som zostal veľmi zľaknutý a čím išli roky ďaľej, tým som mával menej takéto pocity a viac som sa venoval fyzickému životu a riešeniu problémov ako svojej fantázií ak to môžem tak nazvať.
Existuje nejaké vysvetlenie na to čo sa mi dialo? Prečo som tak vnímal svet? Cítil som aj moju mamku v 11 rokoch ako je tehotná, cítil som že to bude dievča, proste som to cítil ! Mnoho ľudí hovorilo o tom že ako ten malý v bruchu vyvádza, že to bude určite chlapec, ale ja som cítil, že to bude dievča. Takisto ako som cítil mnoho iných vecí v mojom okolí. Pred časom som sa čudoval, keď mi ťažko ochorel a zomrel môj blízky človek, prečo som to necítil? Často sa čudujem v posledných rokoch, prečo to už necítim? To čo posledné roky cítim je len panická porucha a totálny strach zo všetkého. Ešte dnes chodím k psychológovi a vždy sa snažím riešiť veci z vonkajška, ale ja chcem naspať moje cítenie. Čo si o tom myslíte? Aj len tak teoreticky. Mohol som vtedy nejako vedome vnímať snovú realitu? Može to cítenie niečo potlačovať? Ak som to cítil v minulosti, dá sa na tom popracovať aby som opäť cítil?